Tarçınlı bal tek
kelime ile mucizevi doğal bir ilaç. Kanserden kilo vermeye, kalp
hastalıklarından kolesterole, soğuk algınlığından cilt enfeksiyonlarına kadar
iyileştiremediği hastalık yok gibi…
Hindistan’da bir
geleneksel tıbbi tedavi yöntemi ile balın yanık tedavisindeki etkisin
kıyaslandığını ve 1 haftanın sonunda balla tedavi edilen yanıkların %91, diğer
yöntemle tedavi edilenlerin %7 oranlarında enfeksiyon riskinden korunduğunu
biliyor muydunuz?
Bir başka
araştırmada ise sezaryen ve histerektomiden sonra yaraların iyileşmesine balın
etkisi gözlendi. Standart çözüm olan iyot ve alkole kıyasla bal tedavisi
hastaların daha kısa sürede enfeksiyondan kurtulmasını ve daha kısa süre
hastanede kalmasını sağladı.
Bal, bozulmayan ya
da küflenmeyen tek yiyecek. Halk ağzıyla şekerlendiği ifade edilir. Ancak bal
aslında soğuk ve karanlık yerde bekletilirse yalnızca kristalleşir. Ağzını
gevşetip ılık suda bekletirseniz kendiliğinden erir.
Tarçın ve Bal Mucizesi
İlaç firmaları bu
bilgilerin yayılmasından hoşlanmayacak, çünkü tarçınlı bal düzenli
kullanıldığında pek çok ilaçtan daha sağlıklı ve daha etkili bir ilaç.
Bal ve Tarçınla
İlgili Gerçekler
Bal ve tarçın
karışımının pek çok hastalığı iyileştirdiği biliniyor. Bir yan etkisinin
olmaması da cabası. Şekerli olmasına rağmen doğru miktarda alındığında diyabet
hastalarına dahi zarar vermiyor. Batılı bilim insanlarının araştırmalarına
göre:
Kalp Hastalıkları:
Bal ile toz tarçını karıştırın ve kahvaltıda kızarmış ekmekle yiyin.
Kolesterolü düşürür ve muhtemelen kalp krizini önler. Tarçınlı balın düzenli
olarak tüketilmesi kalp vuruşlarını güçlendirir. Yaşlandıkça atar damarlar ve
toplar damarlar esnekliklerini kaybediyor ve tıkanıyor. Tarçınlı bal ise damarları
yeniden canlandırıyor.
Arterit: Arterit
hastalar bir fincan sıcak suya iki yemekkaşığı bal ve bir çay kaçığı toz tarçın
koyarak faydalı bir içecek hazırlayabilirler. Günlük olarak içilirse kronik
arterit hastaları dahi iyileşebilir. Kopenhag Üniversitesi’nde yapılan bir
araştırmada 200 hastalarını kahvaltıdan önce bir kaşık bala yarım çay kaşığı
tarçın ile tedavi eden doktorlar 73 hastanın tümüyle ağrıdan kurtulduğunu, bir
ay içerisinde ağrı yüzünden hareket edemeyen hastaların hemen hepsinin ağrı çekmeksizin
yürümeye başladığını gördü.
İdrar Yolu
Enfeksiyonu: İki yemek kaşığı toz tarçın ile bir yemek kaşığı balı ılık suya
ekleyerek için. İdrar yolundaki mikropları öldürür. Kim bilebilirdi ki?
Kolesterol: İki
yemek kaşığı bal ve üç yemek kaşığı toz tarçın 450 gram çay kolesterol
hastasına verildiğinde iki saat içerisinde kandaki kolesterol oranunun %10
azaldığı görüldü. Günde üçkez alındığında kronik kolesterol dahi tedavi
edilebiliyor. Günlük olarak yenen bal ise kolesterol şikayeterini azaltıyor.
Soğuk Algınlığı: Sık
ya da ağır soğuk algınlığı şikayeti olanlar bir kaşık ılık bal ¼ kaşık toz
tarçınla üç gün boyunca birer kez alabilir. Bu tedavi çoğu kronik öksürüğü ve
soğuk algınlığını tedavi edebilir, sinüsleri temizleyebilir.
Boğaz Tahrişi:
Tarçınlı balın boğaz ağrısını iyileştirdiği ve boğaz ülserini kökünden kazıdığı
söyleniyor.
Gaz: Hindistan ve
Japonya’da yapılan araştırmalar tarçınlı balın midede oluşan gazları önlediğini
gösteriyor.
Bağışıklık Sistemi:
Tarçınlı balın günlük tüketimi bağışıklık sistemini güçlendiriyor ve vücudu
bakteri ile virüs saldırılarından koruyor. Balın düzenli tüketimi akyuvarları
güçlendirerek bakteriyel ve virütik hastalıklara karşı direnci artırıyor.
Sindirim Güçlüğü:
İki yemek kaşığı bala serpilen toz tarçının yemek yemeden önce aınması
asitliliği önlüyor ve en ağır yemekler dahi sindirilebiliyor.
Grip: İspanyol bir
bilim insanı baldakı doğal bir bileşenin grip mikrobunu öldürdüğünü ve hastayı
gripten kurtardığını kanıtladı.
Uzun Ömür: Bal ve
toz tarçın ile hazırlanan çay düzenli olarak içildiğinde ileri yaşın etkilerini
azaltıyor. Çay yapmak için dört yemek kaşığı bal, bir çay kaşığı tarçın ve üç
fincan kaynamış su kullanın. Günde 3-4 kez 1/4 fincan için. Cildi taze ve
yumuşak tutar ve yaşlanmayı önler.
Boğaz Ağrısı: Boğaz
ağrıdığında ya da gıdıklandığında bir kaşık bal yiyin. Boğazınızdaki raatlık
geçene dek 3 saatte bir tekrarlayın.
Sivilceler: Üç yemek
kaşığı bal ve bir çaykaşığı toz tarçını karıştırın. Yatmadan önce
sivilcelerinizin üzerine sürün ve ertesi gün ılık suyla yıkayın. İki hafta her
gün uygulanırsa sivilceleri kökünden söker.
Cilt Enfeksiyonları:
Bal ve toz tarçını etkilenen bölgelere eşit miktarda uygulamak egzama, mantar
ve her türlü cilt enfeksiyonunu iyileştirir.
Kilo Verme: Her gün
sabahları kahvaltıdan yarım saat önce, boş mideye ve geceleri yatmadan önce bir
bardak kaynamış suyun içine bal ve toz tarçın koyup için. Düzenli olarak
alındığında obezite sorunu yaşayanlarda bile kilo kaybı sağlıyor.
Kanser: Japonya ve
Avustralya’da yapılan araştırmalar mide ve kemik kanserinin başarıyla tedavi
edilebildiğini gösterdi. Bu kanser çeşitlerinden muzdarip hastalar günde bir
yemek kaşığı bal ve bir çay kaşığı tarçını üç parçaya bölerek bir ay boyunca
almalı.
Yorgunluk: Yakın
zamanda yapılan araştırmalar gösteriyor ki baldaki şeker vücudun güç
kazanmasına yardımcı oluyor. Bal ve toz tarçın tüketen yaşlılar daha zinde ve
esnek olduklarını ifade ediyor. Her gün diş fırçaladıktan sonra ve öğleden
sonra 15.00’te alındığında bir haftada vücut direnci artıyor.
Kötü nefes: Güney
Amerikalılar sabahları bir çay kaşığı bal ve tarçın konmuş suyla gargara
yapıyor böylece nefesleri gün boyu güzel kokuyor.
İşitme kaybı: Günlük
olarak sabah ve akşamları bal-tarçın ikilisini almak duyma kaybını
giderebiliyor.
Tarçınlı Balın
Hazırlanışı
Önce bir bardak suyu
kaynatın, sıcak suya tarçın koyun ve demlenmeye ve soğumaya bırakın. Kaynar
suya bal koymayın. Sıcak su baldaki enzimleri öldürür. Su oda sıcaklığına
geldiğinde tarçının iki katı kadar bal ekleyin. Yatmadan bardağın yarısını için
ve diğer yarısını sabaha bırakın