İNSAN DÜŞÜNEN VARLIKTIR.

20 Ekim 2013 Pazar

AYVANIN FAYDALARI

Birçok hastalığa şifa olan ayva; kalp, akciğer, boğaz, mide, göz, bağırsak ve ağız rahatsızlıklarının tedavisinde faydalı. Ayvanın faydaları çok eski çağlardan beri biliniyor. Romalılar parfümden, bala kadar her şey için ayvanın meyve ve çi...çeklerini kullanmışlar. Ayvanın meyvesi gibi çekirdeği ve yaprakları da işe yaramakta boya ve kozmetik sanayinde, tıpta da ilaç yapımında kullanılmaktadır. Ayva, protein, şeker, organik asit, A, B2 ve C vitamini ve demir, bakır, potasyum gibi minerallerden zengin, tohumları ise yağ ve protein içeriyor.
ÇOCUKLARA YEDİRİN
Ayva, çocuklarda sağlığı korur, büyüme ve gelişmeyi hızlandırır. Birçok hastalığa şifa olan ayva, kalp, akciğer, boğaz, mide, göz, bağırsak ve ağız rahatsızlıklarının tedavisinde faydalıdır. Cildi ve tırnakları zinde, parlak ve daha sağlıklı hale getirir.
ACİL GRİP TEDAVİSİ
Grip ve nezlede iyileşmeyi hızlandırır. Ayva ya da ayva suyu ishalin geçmesi için de çok faydalıdır. Meyvesi veya meyvesinden hazırlanan şurup ve komposto ishale iyi gelmektedir. Vücudun gücünü artırarak, zinde tutmaya yardımcı olarak yorgunluk ve bitkinlikten korur. Kandaki kötü kolesterolü düşürerek damar sertliğinden korur. Ayva hoşafı ağızdaki yaraların iyileşmesini hızlandırır. Tereyağında pişirilen ayva, balgamı söker, kronik öksürüğe, solunum sistemi hastalıklarına ve bronşite iyi gelmektedir. ÇİÇEĞİ VE KABUKLARI
Ayva çiçeği kaynatılıp içildiğinde annelerin sütünü artırır, kalbi güçlendirir ve baş ağrısına iyi gelir. Ayva kabuklarının kaynatılıp içilmesi, idrar yolu iltihaplarında iyileşmeyi hızlandırır. Ağızdaki yaralar, boğazdaki şişlik ve ağrı için ayvanın kendisi ya da yapraklarının kaynatılıp suyu ile gargara yapılabilir. Dudak çatlamalarını önlemek ya da iyileştirmek için de ayva çekirdeklerinin kaynatılıp dudakların bu suyla yıkanması gerekiyor. Ayva yaprakları çay gibi demlenip içildiğinde sakinleştirir ve uykusuzluğa iyi gelir. Şeker içeriğinin düşük olması nedeniyle şeker hastaları tarafından da yenilebilen bir meyve olan ayva; hem meyvesi, hem yaprağı, çiçek hatta tohumları ile son derece faydalıdır.
>> Ayva, çocuklarda sağlığı korur, büyüme ve gelişmeyi hızlandırır.
>> Hazımsızlığı önler.
>> Cildi ve tırnakları zinde, parlak ve daha sağlıklı hale getirir.
>> Kalp ve damar hastalıklarından korur.
>> Damar sertliğinden korur.
>> Tereyağında pişirilen ayva, balgamı söker.
>> Çiçeği kaynatılıp içildiğinde anne sütünü artırır.
SEVDİKLERİNDE OKUSUN DİYE LÜTFEN PAYLAŞ..
Facede mutlaka takip etmeniz gereken tek kadın sayfası.Göz atmak ve beğenmek için tıklayın Kadinlar Dünyasi

8 Ekim 2013 Salı

NAR KABUĞU VE FAYDALARI

Prof. Dr. Uslu, evde sıkılan narın kabuklarının asla atılmaması gerektiğini de belirterek, sözlerini şöyle sürdürdü:
”Gölgede veya 40-50 dereceyi geçmeyecek ortamlarda kurutarak, ufaladığımız nar kabuklarını serin bir yerde saklayalım. Daha sonra 100 gram kaynamış suya, 2 gram nar kabuğu atarak, yaklaşık 10 dakika kaynatıp suyunu hemen her gün çay olarak tüketelim. Böylece başta kanser, kalp ve şeker hastalıkları olmak üzere pek çok hastalıktan kendimizi korumuş olacağız. Hatta çay içmekten üşenirsek, kurutulmuş ve parçalanmış nar kabuklarını, kahve çekme makinelerinde toz haline getirip, bir çay ya da kahve kaşığı tozu salata, peynir gibi gıdalarla direk olarak ta tüketebiliriz. Özellikle şeker hastaları beta hücrelerini artıracak bu tozu tüketmeye özel çaba göstermelidir. Genelde tüm meyvelerde olduğu gibi narın da en değerli yeri kabuğudur. Bir ilaç gibi içtiğimiz nar suyundan arta kalan kabukları da asla atmayalım ve başta kanser, şeker ve kalp olmak üzere hemen hemen tüm hastalıklardan korunalım.”
HEMEN SİZDE PAYLAŞIN...ŞİFA OLSUN

4 Ekim 2013 Cuma

KARIN BÖLGESİ YAĞLARINA TARÇIN KÜRÜ

KARIN BÖLGESİ YAĞLARINA TARÇIN KÜRÜ


                                                                   
Karın Bölgesindeki Yağlara Tarçınla Son

Güzel tatlar aldığımız tarçının, faydalarınında tadı kadar güzel olduğunu biliyor muydunuz?

Kalsiyum, magnezyum bakımından zengin olan tarçın ayrıca, lif ve demir kaynağıdır.


Zayıflamak, insülin üretimi ve metebolizma hızı ile doğrudan alakalı olduğu için tarçın tüketimi, zayıflama işine yaramaktadır. Vücudumuzdaki yağ hücreleri, yüksek insülin düzeylerinde parçalanmakta ve enerjiye dönüşmektedir. Bu nedenle aşırı kiloların vücutta yağ dokusu olarak depolandığı yağ dokuları; tarçın ve tarçın çayı içilerek kolaylıkla eritilebilir. Tarçın içerisindeki enzimler karın bölgesindeki kan damarlarını uyararak özellikle karın zayıflaması ve göbek erimesi sürecini hızlandırmaktadır.

Kullanımı: 1 kahve kaşığı ufalanmış tarçın kabuğunun üzerine 1 bardak sıcak su dökülür. Üstü kapalı şekilde 10 dakika demlendirilip, süzülerek içilir. Ya da yemeklere 2 çay kaşığı da dökülebilir.
 



kaynak:bitkiblog

DİZ KİREÇLENMESİNE BİTKİSEL TEDAVİ ÇINAR YAPRAĞI KÜRÜ

DİZ KİREÇLENMESİNE BİTKİSEL TEDAVİ ÇINAR YAPRAĞI KÜRÜ


                                                                                 
Diz kireçlenmesi özellikle ilerleyen yaşlarda pekçok insanın ortak sorunudur. Yıllarca bizi taşıyan ve haraketimizi sağlayan dizlerimiz yıllara yenik düşerek hastalanabiliyor. 
Kesin bir tedavisi olmayan hastalık için ancak ağrıları ve şişmeleri gideren tedavi yöntemleri uygulanıyor. Tamamen iyileşmese bile ağrı olmaması da kaliteli yaşam için yeterli olacaktır sanırız. Ahmet Maranki ve İbrahim Saraçoğlu çınar yaprağı kürünü öneriyor.
Malzemeler:
* 2 yemek kaşığı kurutulmuş Çınar Yaprağı,
* 1 bardak klorsuz su.
Hazırlanışı ve Kullanımı:
Öncelikle klorsuz su kullanmanız öneriliyor. Çünkü saf su en iyi etkiyi sağlayacaktır. Bitkinin faydalı olması için saf su kullanmalısınız. Suyu bir cezveye alıp içerisine  çınar yaprağını koyup 2 dakika kadar kaynatın. Bu çayı sabah aç karnına ve öğleyle akşam arası yine aç karnına günde 2 kez için çok faydalı olduğunu göreceksiniz.